• En løsning<br>der holder vand

  En løsning
  der holder vand

 • En løsning<br>der holder vand

  En løsning
  der holder vand

 • En løsning<br>der holder vand

  En løsning
  der holder vand

 • En løsning<br>der holder vand

  En løsning
  der holder vand

JCH lancerer, som en af de første på det danske marked, en kontraventil-type, som efterlever EU-standarden EN 1717 til sikring mod forurening af drikkevand i vandinstallationer. Kontraventilen har til forskel fra traditionelle kontraventiler et inspektionshul, som letter adgang til kontrol og reparation af komponenten.

På forkant med lovkrav
De nye kontraventiler type 2290 og 2294 er videreudviklinger af de velkendte modeller type 90 og 94. JCH har udviklet den nye type kontraventil for at være på forkant med EN1717 standardens specifikationer, som i løbet af nogle år bliver lovkrav i alle EU-lande.

Innovation og fremtidssikring
JCH har produceret ventiler til vandanlæg siden 1919, og Lars Holmgaard, administrerende direktør i JCH siger, ”Vi vil gerne bruge vores mangeårige erfaring fremadrettet. Derfor besluttede i dialog et par kunder at starte udviklingen af en ny kontraventil efter EN 1717, så vi kunne komme det fremtidige lovkrav i forkøbet. Den største forskel sammenlignet med almindelige kontraventiler er inspektionshullet, som giver nemmere adgang til kontrol og reparation.”

EN 1717 opstiller en række krav til de komponenter, som benyttes i installationerne, bl.a.:

 • Komponenterne skal kunne klare tryk op til 1 MPa (10 bar) og temperaturer op til 65 ƒ£C eller 90 ƒ£C i mindst 1 time
 • Produktspecifikationen skal indeholde en levetidstest med angivelse af forventet levetid
 • Der skal være nem adgang til komponenten for at kontrollere eller reparere den

Produktspecifikationer:
De nye typer kontraventiler er presset i afzinkningsbestandigt messing. Type 2290 fås med indvendigt gevind i størrelserne 3/8” – 2” (DN 10 - DN 50). Type 2294 fås, ligesom type 94, med forskruning i størrelserne 12 – 28 mm. Begge ventiler er VA-godkendte.

Yderligere informationer:
J. C. Hansen, adm. dir. Lars Holmgaard
Tlf. +45 75 85 84 08